Windows Phone 7 Marketplace – Magyar liveID-val

A neten mindenfelé írják, hogy Windows Phone 7-en ha magyarországra regisztrált liveID-t ad meg az ember elsődleges fióknak akkor nem tud hozzáférni a Marketplace-hez (szép magyarul piac) és nem tud onnét még ingyenes tartalmakat sem vásárolni. Nos, ez téves. Magyarországon magyarorszgra regisztrált Microsoft liveID-val hozzá lehet férni a piachoz, feltétel azonban, hogy előtte az ne legyen xbox-azonosítóként használva! Tehát: se a lokáció, se az, hogy melyik országba lett regisztrálva az azonosító nem játszik szerepet, az egyetlen amire érdemes figyelni, hogy ha valaki előtte már xbox-ozott és ugyan azzal a felhasználónévvel/jelszóval szeretné regisztrálni akkor nem fog tudni a telefonra vásárolni. Ha előtte még nem xbox-ozott (és ebből kifolyólat vásárlásra illetve egyébre nem is használta a fiókot) akkor az első indításkor a Marketplace megkérdezi, hogy mégis melyik országból van az illető. Ekkor kell megadni az Egyesült Királyságokat vagy Németországot, innentől már jöhetnek is a tartalmak!
Jó szórakozást hozzá 🙂

Friss: sokan kérdezték, hogy hogyan lehet módosítani a számlázási adatokat. Utánakerestem és a tapasztalatokat leírtam.

Windows Phone 7 Marketplace – Magyar liveID-val” bejegyzéshez ozzászólás

  • Utánaolvastam, és azt írja, hogy “most” át lehet állítani az újonnan belépett országokra. Vajon ez meddig lesz majd érvényes? :S

 1. Szerintem megmarad és mindig is lesz majd lehetőség átállítani az országot, hiszen ha belegondolsz bárki elköltözhet másik országba (UK-bóll USA-ba, Németországból Svájcba, stb) és akkor változik a számlázási hely is és a pénznem is. Ettől tehát nem kell tartani, hogy most beállítod, hogy te Angliában élsz és innentől örökké fontban kapod majd a számládat.

 2. Hát ebben sajnos nem vagyok teljesen biztos, mert az app hubon is sírnak az emberek, hogy bankkártya adatok vátozása esetén pl teljesen új regisztrációk kellenek, meg hasonlók. Ráadásul ahogy néztem, csak arra a régióra válthatsz most is, amik újonnan jöttek be.
  Minden esetre köszönöm az információt!

  • Valamilyen megoldással elő kell álnia a M$-nak hiszen a teljes névlistádat arra a liveID-ra menti a telefon amivel beregisztrálod azt. Ahhoz tartozik a bankkártya is. Na ha én most (teszem azt) bankot váltok akkor állíthatok be mindent újra plusz még az embereket is vegyem fel újra (akik 1.) nincsenek facebook-on 2.) vannak, de nem adtak meg telefonszámot).
   Remélem ez még fejlesztés alatt áll.

   • Valami olyan bibi van, hogy a pénzforgalomhoz tán egy külsős céget alkalmaznak, és ott a rendszer nem enged változtatást. Igen, ez igen komoly probléma! Teljesen nem olvastam utána, de pl itt utána lehet nézni: http://create.msdn.com/en-US/
    (ez a fejlesztői oldal, a felhasználók megkötéseit sajna nem ismerem.)

 3. Az szép!
  Jó tudni ezt az infót, szerintem utánaolvasok, kitudakolom, hogy mi a helyzet és írok majd erről egy bejegyzést mert ha ez tényleg így van, jobb ha csak ingyenes dolgokat szedünk le a telefonra amíg Magyarországon is elérhető lesz a Marketplace.
  Kösz az infót!

 4. Én nem xboxoztam rajta.. még sem elérhető a Marketplace alkalmazás a telefonomon… és első indításnál meg sem kérdezte a nemzetiséget…:D
  ha tudnál adni 1 tippet, azt megköszönném..;)

  • Helló!

   Ezt az oldalt látogasd meg: https://live.xbox.com/ , jelentkezz be a liveID-dal, majd a “Saját Xbox” –> “Fiókok” menüpont alatt a “Billing Account Information”-nál a “State” legyen Németország vagy Anglia.
   Ha kész vagy légyszi jelezd, hogy működik-e vagy sem! 🙂 Köszi!

   • üdv deus.Szeretnék seggitséget kérni htc hd mini-nek a market pace beállitásához elöre is köszönöm balázs

   • Helló!

    Nem hiszem, hogy bármiben is tudok segíteni mivel 1.) nem írtad le mi a gond 2.) sajnos régóta nincs WP7-em.

   • üdv Deus.A gondom az hogy rá kattintok a market place gyári ikonjára,és azt írja ki hogy ellenőrizzem az internet kapcsolatot .Tehát fel se enged bár netem az van ebben kérném a seggitséged előre is köszi

 5. Szia Deus!
  Szeretném a tanácsodat kérni, Omnia 7-es telefonom van windows phone 7-tel.
  Nekem Angliára volt állítva country/region, nem is volt semmi baj, jöttek az ingyenes tartalmak, és az operációs rendszert is tudtam frissíteni. A baj ott kezdődött, hogy megtetszett egy játék ami fizetős volt, tehát gondoltam megvásárolom, 3 dollár nem is olyan nagy összeg. Nosza elő a bankkártyát, nem az első eset hogy az interneten vásárolok, de az első hogy a microsoft-nál. Bepötyögőm a dolgokat, bankkártyaszám stb., látom hogy címet is kér a számlázáshoz, ahol országként Anglia van megjelölve. Próbálom kihagyni, jó lesz nekem számla nélkül is, de nem engedi, be van csillagozva!:) Jó, akkor ugorjunk be Xbox live-ra, költöztesük át magunkat Magyarországra, elvégre mégis csak ott lakunk! Pontos cím megad, bankkártya regisztrál, minden ok! Egy éven belül nem lehet változtatni, nem baj nem tervezek költözni, mentés! Gondolom már tudod, hogy utána mivel szembesültem, magyar emberként nem férek hozzá a marketplace tartalmakhoz, még az ingyenesekhez sem, ezt a diszkriminációt!:) Ezek után rájöhettél, hogy mit akarok kérdezni, hogy tudok ebből legalább úgy kijönni, hogy legalább az ingyenes tartalmak visszajöjjenek?! Előre is köszi a segítséget!
  Megjegyzésként még annyit, hogy tervezem hogy írok ez ügyben a magyarországi microsoft képviseletnek. Arról nem tudsz, hogy jelezte már nekik ezt a problémát valaki? Az nem zavar, hogy angolul van az operációs rendszer, mert legalább tanulom, bár furcsa hogy a nagy gépes rendszereknél, a kiadástól lehet választani a magyart is.
  Üdv.: robpc

  • Helló robpc!

   Sajnos jól kiszúrtál magaddal! Mint írtad is, egy évig nem tudsz címet váltani és ebben a M$ sem fog segíteni, hiszen elfogadtad a szerződési feltételeket (tehát felesleges őket e-mail-ben kérdezni).
   Jó hír viszont, hogy már nem kell sokat várni (jobb esetben csak őszig) és jön a Mango frissítés, azzal együtt pedig Magyarországról is elérhető lesz a Piactér a fizetős tartalmakkal együtt, így én azt javasolnám, hogy húzd ki valahogy októberig és akkor már a magyar címeddel tudsz majd vásárolni! 🙂

   • Szia Deus!
    Köszi a választ, utána olvasgattam a dolgoknak, annak is amit írtál.
    Én is arra jutottam, hogy meg kell várni a “Mango frissítést”, remélem ősszel beérik!:) Legalább nekem már át van állítva magyarra, nekem igazándiból a net, az elérhetőség fontos, a többi csak szórakozás.
    A windows live közösségébe is be vagyok betonozva, úgy értem hogy még kitörölni se tudnám magam, majd újra regisztrálni, vagy igen?!
    Lehet rosszul döntöttem, mert az androiddal jobban jártam volna, mondjuk egy Galaxy S II-vel. Itt most nem a telefonon van a hangsúly, hanem az operációs rendszer használhatóságán. Az, hogy ne kelljen órák hosszat ott ülni, és fórumokat böngészni, ha meg akarok venni egy játékot, vagy le akarok tölteni zenét. Szerintem a Nokiának is az írta meg a halálos ítéletét, hogy a symbiant nem lehet használni. Nem tudom, tájékozott vagy-e tőzsde világába, de a Nokia papírjai pár hónap alatt 40%-ot estek. Gondolom hallottál a két cég együttműködéséről, mind a kettőnek létfontosságú, mert kiszorulnak a piacról.
    Szóval, most nekem az a bajom a phone 7-tel, hogy össze-vissza kell regisztrálnom, ha használni akarom, nincs meg az a szabadság ami az androidnál igen. Remélem a “mango” nagyot fog szólni, mert ez így egyenlőre kevés. Majd keresnélek még, ha a rendszerrel kapcsolatban problémám, vagy kérdésem adódna!
    Üdv.:robpc

   • Hali!

    Igazából elég csak egyszer regisztrálnod magad, nem kell “mindenhol”. Egyetlen egy liveID elég az egész rendszer fenn- és megtartásához. Vásárláshoz, e-mail-hez, msn-hez (ami a Mangóval beépül a rendszerbe, nem kell majd hozzá plusz program), naptárhoz, stb. Véleményem szerint több az előnye (még így is) a wp7-nek mint az Androidosoknak. Nézzük csak a fejlesztéseket. Egy Androidos készüléknek 60 féle felbontása lehet, így elég nehéz rá fejleszteni, hiszen mégis mekkorára? Meg milyen kijelzőre? Ez csak egy. A Mango pedig elég sok jót hoz ahhoz, hogy felzárkózzon. Nézz utána szerintem, tetszeni fog amit olvasni fogsz 🙂

 6. A live ID-vel kapcsolatban azt nem értem, miért kell egy évet várnom arra, hogy a címemet megváltoztassam. Azt értem, Magyarország még nem támogatott, de miért nem lehet például angol vagy más országból felmenni a piactérre magyarként. A windowsnak is ez veszteség, hisz nem folyik bevétel a tartalmak letöltéséből. Jó telefonon keresztül nem lehet, de ott van a zune, arról miért nem?! Kicsit bürokratikus az egész, most úgy érzem mintha a demó verziót használnám, tehát nem teljes értékű. A bing helyet lehetne választani a google keresőjét, a böngészőbe pedig valami bővítmény hiányzik, mert nem lehet minden oldalt teljes értékűen megnyitni. Tetszik hogy gyors, jól átlátható a menürendszer. Képeket, zenét csak zune-n keresztül tudok rátölteni, igaz?!

  • Azért azt ne felejtsd el, hogy nálunk elég labilis a fizetőeszköz. Amíg az € az mindig ugyan annyi addig a forint esik és emelkedik. Ami ma 80 Ft letölteni az holnap 120. Ami ma egy 1000-es lenne holnapra lehet, hogy holnapra csak 780 Ft. Erre elég nehéz egy stabil rendszert felhúzni és mivel a programok 99%-át nem a MS fejleszti így a normál emberek buknának rajta sokat.
   Ha jól tudom az android is csak nem rég vezetett be Magyarországra normális fizetési rendszert (de javíts ki ha nem így van). Bing eléggé kötött, de ez szerintem valahol érthető. Nem fogom a konkurenciát reklámozni.
   Bővítmény: úgy érted, hogy a flashplayer hiányzik? Azt az Adobe fejleszti, nem az MS, nem rajtuk áll a dolog. Igazából az PDF reader is nagyon kezdetleges, azt sem csiszolja már az Adobe.
   Képet és zenét csak zune-on keresztül mivel nem használható mass storage módban a telefon, ennek is csak jogi okai vannak (tény, nem ez fogja meggátolni a kalózmásolatok terjedését).

 7. sziasztok, én nem hasznaltam xboxon az email cimet és még se engedi a marketplacet , és nem is kerdezte hogy hol élek.. Mit tudok csinálni?

 8. Szia,

  A segitsegedet kernem, nekem is az a problemam, hogy nem erem el a Marketplace-t. Ahogy korabban javasoltad, megprobaltam atallitani a “Billing Account Info” alatt az orszagot,de nalam nem szerkesztheto ez a mezo. Letezik esetleg mas mod is a marketpalce eleresere?
  Koszi a segitseget elore is,

  Agi

  • Helló!

   Nem, tudtommal máshogy nem tudsz hozzáférni a Piactérhez. Igaz már jobb is, hogy nem lehet beállítani mert szeptember/október körül jön a Mango és azzal már Magyarországról is lehet majd vásárolni, ha pedig most beállítod valamelyik országot akkor legközelebb majd csak egy év múlva tudsz azon módosítani. Kis türelem, csak pár hónap 🙂

  • üdv ági,Balázs vagyok olvastam hogy neked is az a gondod hogy nem éred el a merket placét. sajnos én sem nekem htc hd minim van és már mindent ki próbáltam de hiába.Irtam Deusnak de sajnos nem kaptam választ biztos van valami oka nemtom.Azt akarom kérdezni hogy neked sikerült e már valamit be állitani vagy te milyen be állitásokat végeztél már;és milyen menü pontba a válaszod meg köszönném és pláne ha értékes lenne köszi

 9. Én sehogyan sem tudom a Számlázási fiókadatok -nál (az xbox webhelyén) átállítani a Magyarországot mert ott csak az állam fülön magyar megyéket lehet csak választani…..jó helyen vagyok én?

 10. Szia! Nekem valami nem stimmel, ugyani ha t akarom állítani a state-et akkor nem ad ki olyat hogy UK vagy Németország,hanem csak ilyeneket hogy Oroszország, Lengyelország, Brazília, Magyarország, Görögország, Csehország, Dél-Afrika, Kolumbia és Chile. Ezen lehet segíteni? Előre is köszi:)

 11. Hát úgy emlékszem hogy nem kérte de amikor először inditottam akkor be tudtam lépni csak akkor nem tudtam semmit letölteni,de böngészni tudtam. Viszont mióta beregiztem a Zune-ra és az Xbox Live-ra és updateltem a telefont,azóta nem enged fel rá.

 12. Sajnos nekem is csak ez van. Én a telefonon megadtam “Hungary”. Az XBOX Live-on viszont csak más kelet európai országok vannak. Elrontok valamit, vagy már csak ezeket lehet?

 13. Szerintem amiatt mert Magyarország és a szomszédos régióira szűkíti a kört. Valószínű valahol be lehet állítani, hogy ne csak így legyen, de nem tudom, hogy hol. Nemsokára viszont úgyis jön a Mango, vele együtt a Magyar Piactér úgyhogy nem éri meg váltani!

 14. köszönöm, elég is volt a wp7-ből,
  merő trágyadomb, hogy még az ingyenes alkalmazásokat sem lehet elérni a marketről. mi ez? elég volt, fél napot élt nálam.
  nem, nem érdekel, hogy milyen frissítések lesznek a jövőben, ma vettem a készüléket, ma szeretném használni.

 15. ja, természetesen a segítséget köszönöm a többiek nevében is, de billing info alatt nekem biza nem engedi az ország átváltását, az fixen magyar. nem szívni akarok és hazudozni, hanem használni az okostelefonnak csúfolt butafont. elég volt. csodálkoznak, hogy minimális a piaci részesedés?

 16. bocs, de semmi jót nem látok benne iphone és android után. már vissza is tértem, wp7 már a múlt (ismét).
  azokat kivettem a dobozból és minden gond nélkül használtam. igen, androidon nem volt fizetős market jó ideig, de nem sz0×@*tak még azzal is, hogy az ingyenes alkalmazásokat SEM értem el. a többihez mérten igen, egy rakás szutyok. csengőhang is lulz kategória (komoly dolog lenne egy saját csengőhang, de ahogy nézem ahhoz jelenleg még mindig bűvészkedni kell, valóban okostelefon, tényleg! :))

  egyébként már első napon használtam wp7 telót, akkor is fél napot élt nálam. akkor az verte ki a biztosítékot, hogy még egy vpn kapcsolódásra sem képes, a marketplace is zavart, de akkor úgy gondoltam, hogy az hetek kérdése. nos, lassan 1 év telt el és még mindig tiltólistán vagyunk.
  elnézést, hogy az okostelefont, mint okostelefon szeretném használni (azaz programokat is telepítenék rá), nem pedig bütykölni, liveid-t meghazudtolni (amire ráadásul évente 1x volt lehetőség, már azt sem lehet)).

 17. ja, a microsoft support is toppon van. este felhívtam őket, emberünk még azzal sem volt tisztában, hogy az ingyenes alkalmazásokat SEM lehet elérni, meg akarta magyarázni, hogy márpedig de, azokat el lehet érni.
  arról nem is beszélve, hogy paraszt módjára le akart rázni, azzal a dumával, hogy a készülék gyártót kell hívnom, mert ő ad supportot.
  persze az már nem tetszett neki, amikor felhoztam azt a mantrát, amit az ms nyögött, miszerint a szoftverek frissítései ms részéről érkeznek (ugye a központosított update, ami androidnál nagy hátrány), valamint mondtam, hogy de jóember, a marketplace-t a microsoft szolgáltatja, nem a gyártó 🙂
  vicces egy brigád.

  • 13 nap és vásárolhatsz Magyar regisztrációval Magyarországon forintért alkalmazásokat, amik normálisan futnak a telefonodon és emberi felbontása van amit a készülék jól jelenít meg mert a fejlesztő tudja, hogy mégis mire kell optimalizálni. Van egy minimum követelmény, tehát nincs az, hogy egyiken remekül fut és szépen néz ki a másikon pedig a közelében sincs az élvezhető határának. Se az Andorid, se az iPhone nem úgy jött ki, hogy ne lettek volna hátrányosságai (sőt, ha 4-est nézzük akkor még mindig vannak benne hibák :D).
   Kinek mi kell és kinek mi tetszik. Embere válogatja. Ha 2 próba után sem jön be akkor szerintem már ne erőltesd 🙂

   • nézd, a cégünknél nekem kell kiválasztani az okostelókat (mindenki okostelóval rohangál, követelmény).
    android esetében nem szabad dzsunka készüléket venni, neves gyártónak meg a low-end készülékét (pl wildfire)).
    az eddigi készülékeinkkel nem volt soha gond, mindig mindent elértünk és már az első napon lehetett szoftvereket telepíteni.
    az androidos készülékeimen 345+275 alkalmazás van, egyikkel sincs bajom, nem is volt (ismerős a wildfire-el szív, meg is értem, mert az valóban szar).
    egyébként az android esetében jó ideje nem gond a felbontás, köszönhetően az erre kihegyezett api-nak.
    mindennek vannak hátrányai, ez így igaz. de azt több, mint pofátlannak vélem, hogy pont az okosteló lényegét cseszhetem, azaz hivatalosa épp a szoftverek telepítése nem megoldott. ez nagyon gáz. szerintem.
    az meg nem érdekel, hogy mi lesz x időn belül, mert akkor majd megveszem akkor és akkor használom.

 18. amúgy a wp8-at nagyon várom, az valóban nagy előrelépés lesz. a 7.5 már fél siker, de kevés az üdvösséghez.
  2001 óta használok okostelókat, de a wp7 erősen nevezhető annak. (valahol a feature és a smartphone között van, szerintem). ráadásul köszönhetően a munkámnak, általában jellemző, hogy a legújabb készülékek mondhatni 0-day érkeznek be hozzám. iphone is nálam volt elsőnek az országban, wp7 teló is, anno a winmo készülékek is elsőként jöttek hozzám.
  nokia n97-el is ezért csesztem rá, annak a szoftveres hibáival rengeteget szívtam. akkor fogadtam meg, hogy soha többé nokia.

 19. Hát én is végigolvastam ezt a fórumot, mindent megpróbáltam, ami itt le van írva, de nem sikerült átállítani a régiót, hogy legyen Marketplace. Ez pedig azért lenne fontos, mert most még egy nyamvadt pdf-et sem tudok megnézni a telefonon, amihez ugyan lenne ingyenes reader a marketplace-en, de…
  Az igaz, hogy az Android marketen sem régóta lehet fizetős tartalmat elérni, de az ingyenes legalább kezdettől fogva elérhető volt. A Ft csúszkálása meg csak duma, az árak úgyis euróban lesznek nyilván, és aktuális árfolyamon váltják a forintomat.
  A WP7 jó lehetne, de több, mint egy éve jött ki, és annyira félkész, hogy az nem kifejezés (ld. pl. pdf).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s