uTorrent vezérlése távolról

Az uTorrent lehetőséget ad arra, hogy gépen futó le-feltöltéseinket távolról is irányítani tudjuk és ehhez nem kell mást tennünk, mint megnyitni a torrentkliens-programot, a menüben a Beállítások (Settings) pontból válasszuk a beállításokat (options). A bal menüben a Web UI (Web UserInterface, avagy Webes felhasználói felület) kell nekünk. A “Web UI használata” (Use Web UI) mellé tegyünk pipát, írjunk be egy felhasználónevet és egy jelszót, ezzel fogunk majd távolról belépni (ezzel tudunk is majd állományokat hozzáadni és elvenni is, míg ha csak “hazalátogatni” akarunk és nem kívánjuk kockáztatni, hogy valaki lehallgatja a netünket és megszerzi a jelszót akkor érdemes bekapcsolni a “Vendég hozzáférés ezzel a névvel” lehetőséget (persze adjunk meg egy felhasználónevet). Ezzel csak meg tudjuk nézni, hogy mi hogyan áll, módosítani nem tudunk!).
Az alapértelmezett port amin be tudunk majd csatlakozni azonos a fel-letöltéshez használttal, ezt a bal oldali Kapcsolatok (Connections) menüpont alatt tudjuk megnézni.
A csatlakozáshoz nem kell mást tenni, mint a böngésző címsávjába beírni az IP-címünket majd tegyünk kettőspontot és írjuk be a portot. Kb így: 265.256.265.256:1234 (tudom, hogy ez nem valós, ez csak egy példa!). Ha nem tudjuk mindig megjegyezni akkor érdemes regisztrálni a www.dyndns.org weblapon. Pár másodperc töltés után kérni fogja a felhasználónevet és jelszót, ezt írjuk be és már kezelhetjük is a kliensünket.

www.ImageBanana.com - webui.png

Fontos: ha router-ünk van (azaz többen is tudtok netezni azonos internetelőfizetésen) akkor azon be kell állítani egy porttovábbítást különben nem fogunk tudni bejutni. Továbbá (értelemszerűen) a gépnek futnia kell amit el akarunk érni!

Reklámok

uTorrent vezérlése távolról” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s