Megjelent a Kindle 4.1.0-s firmware

Tegnap megjelent az Amazon Kindle 4-hez, azon belül is a 79$-ba kerülő (tehát a reklámos verzió) olvasóhoz egy újabb firmware. Ennek a letöltéséhez és a frissítés menetéhez az Amazon oldalán talál mindenki leírást: ITT
Ami friss benne:
-Élesebbek a karakterek
-Támogatja a Kindle 8-as (tehát a Kindle Fire) formátumot
-“Szülői felügyelet” a törölt elemekre, a böngészőre és a Kindle Boltra
-A szótárak mostmár egy külön mappában (Dictionaries) vannak tárolva
-A képek és táblák zoom-olása könnyebben, gyorsabban megy
-Az egységes menürendszer miatt a WiFi ki- és bekapcsolása mostmár nem lehetséges közvetlen a főmenüből, hanem Menü –> Settings –> Aeroplan Mode on/off (tehát már a repülőgépmódot kapcsolod ki- és be, nem pedig a hálókártyát. Ja és az akkumulátor-ikon mellett van egy kis repülő ha nincs bekapcsolva a vezeték nélküli hálózat).
Ezek a hivatalos infók amiket a cég honlapján is olvashattok. Tapasztalatom szerint ezen felül viszont elég jelentősen gyengült a Wifi jelerőssége. Ahol eddig 4-es volt ott most 2 van; tény, ezzel meg lehet menteni valamennyi akkuidőt amivel jól lehet reklámozni a terméket. Az pedig, hogy még mászkálni is kell a menüben, hogy letöltsem a tartalmakat az olvasóra megint negatívum, mert naponta 2x kell ezt eljátszanom (lévén reggel-este jönnek az RSS-ek, írtam rá egy scriptet linuxon).
Aki nem piszkált bele a rendszerbe (tehát nincs saját képernyővédője) az most döntse el, hogy frissít-e vagy sem mert számára nem tartalaz több hasznos infót a cikk. Aki viszont bátor volt az olvasson tovább!
A reklámmentesítés már nem működik a .assets fájl létrehozásával (ezt a rendszer automatikusan törli amikor szinkronizál) és a /mnt/us/screensaver linkelése sem járható út. Ráadásként ha ez utóbbit megcsináltad akkor a frissítés a 2. lépésnél hibakóddal fog visszatérni (száma U006) és sikertelenül zárul a procedúra. Ha ezek ellenére kell a 4.1.0 akkor a következőket kell tenned:
Mentsd le a documents mappát a Kindle-ről, hogy semmid ne vesszen el, majd a gyökérbe hozz létre egy ENABLE_DIAGS fájlt (kiterjesztés nélkül). Húzd le a készüléket a gépről és a Settings –> Menü-gomb –> Restart pontjával indítsd újra. A diagnosztikai menü fog megjelenni, itt a Misc individual diagnostics -> Utilities -> Enable USBnet-be lépj be és nyomj egy jobbrát az 5 módú vezérlőn (léptetőn). Dugd vissza a gépre az olvasót, SSH-val mostmár el tudod érni a 192.168.15.244-es IP-n (ha nem menne klikk IDE és olvasd át a teendőket). A felhasználónév “root”, a jelszónak pedig “mario”-nak kell lennie (de nem 100%, hogy az. Ha ezzel nem enged be, akkor látogass el IDE és írd be a Settings –> Device info alatt található Serial Number-t szóközök nélkül, a 4.0.1 melletti lesz amit használnod kell). Add ki a következő parancsokat:
mntroot rw
mount /dev/mmcblk0p1 /mnt/base-mmc
rm /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800
mv /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800.old /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800
rm -rf /mnt/us/screensaver
exit

Utána az olvasón a legalsó menüvel menj vissza a nyitóképernyőig és lépj a “Exit, Reboot or Disable Diags” —> “Disable Diagnostics”-ba, nyomj balrát (ezzel újraindul). Ezt követően már csak követned kell az Amazon oldalán leírtakat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s